skip to Main Content
+33 (0) 545 891 433 info@trainingsweek.com
Karin Sloove

Mijn naam is Karin Sloove,

35 jaar en met 10 jaar ervaring in de triatlonsport was ik een beetje een laatbloeier in de (duur)sport. Via een auto-ongeluk en revalidatie ben ik de laatste jaren weer terug in mijn ‘ natuurlijke habitat’, de bergen. Niet alleen door de Xtreme triatlons die ik doe, maar eindelijk ook weer klimmend, als alpinist, als mountainbiker, langlaufer, tourskieër en trailrunner. Ik vind het erg leuk om alle ervaring die ik in de verschillende sporten en disciplines heb opgedaan met elkaar te combineren en over te dragen.

In de verschillende sporten heb ik opleidingen gevolgd (niet altijd afgerond vanwege mijn afkeer aan papierwerk 🙂 ), waaronder triatlon gerelateerd Triatlon trainer 3 en KNZB zwemtrainer 2. Daarbij kan ik naast een theoretische basis ook leunen op een flinke portie ervaring in allerlei verschillende (wedstrijd)situaties en foute acties en beslissingen waar ik door schade en schande wijs van ben geworden. Daarom streef ik ernaar om de deelnemers zoveel mogelijk bagage mee te geven om zélf te kunnen beslissen wat het beste bij ze past.

Naast mijn gewone werk als consultant gaat alle overige beschikbare tijd op aan sporten dan wel anderen begeleiden en/of trainen bij en tijdens het sporten.

Mijn Sportavontuur

Marjan van Galen

Hallo, ik ben Marjan van Galen…

Vorig jaar was ik zelf deelnemer en was ik super enthousiast over de trainingsweek. Als triathlon trainer in opleiding leerde ook ik die week nieuwe handigheidjes.

Daarnaast genoot ik volop van de bevlogenheid en kennis van Karin en Arthur. Komende juni deel ik als trainer, sportzorgmasseur en Iron(wo)man graag mijn passie en kennis over de triathlon sport.

“Oh ja, en ik heb van mijn hobby’s mijn werk kunnen maken, hoe tof is dat?”

MVG sport

Arthur Mekenkamp

Hallo, ik ben Arthur Mekenkamp…

…samen met mijn vrouw Caroline, runnen wij Le petit Mas d’ile en organiseren wij sinds 2013 de ondertussen bekende triathlon trainingsweken. Zelf ben ik naast fanatiek triatleet dus ook 1 van de begeleiders tijdens de trainingsweken.

Als houten klaas werd ik door mijn ouders op atletiek gezet toen ik 12 was. Ik kon nog geen 1000 meter hardlopen. Via de 11 stedenkoorts van 1985 raakte ik besmet met het virus wat duursport heet. In 1986 zelf de tocht der tochten gereden, in 1987 mijn debuut gemaakt op de 1/4 triathlon om in 1989 te debuteren op de hele triathlon.

Sindsdien de sport omarmd en dus ruim 30 jaar triathlon ervaring. Samen met Karin en/of Marjan gaan wij er voor zorgen dat elke trainingsweek, triathlon of fietsen, een onvergetelijke week zal worden.

Rob Kwaaitaal

Mijn naam is Rob Kwaaitaal, eigenaar en oprichter van Snellerzwemmen.nl.

In 1985 nam ik op vijftienjarige leeftijd aan mijn eerste triathlon deel. Ik had toen niet kunnen bedenken dat er nog honderden wedstrijden zouden volgen! De afgelopen jaren richt ik mij vooral op het korte werk en ben ik als atleet nog actief in de Eredivisie Triathlon.

Ik vind het leuk om de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in meer dan dertig jaar duursport door te geven aan andere atleten. Om mij verder te bekwamen in het trainen en coachen van atleten heb ik in 2015 deelgenomen aan de opleiding Triathlon Trainer Niveau 3 van de Nederlandse Triathlonbond. Daarnaast heb ik de opleiding tot certified Swim Smooth coach gevolgd. Daarvoor ben een week naar Engeland en 2,5 week naar Australië geweest. Ik ben de enige Nederlandse zwemtrainer met het Swim Smooth-certificaat. SwimSmooth is een methode voor triathleten en open water zwemmers om beter en sneller te leren zwemmen.

Begin 2016 heb ik Snellerzwemmen.nl opgericht. De missie van Snellerzwemmen.nl is om zwemmers en triathleten sneller en makkelijker te leren zwemmen. Dit doen we op basis van de Swim Smooth methodiek. Meer informatie over Swim Smooth vindt u hier.

De visie op trainen van Snellerzwemmen.nl is gebaseerd op de volgende vier pijlers:
– plezier in de sport (alleen dan kan je blijven trainen en ontwikkelen)
– stap voor stap verbeteren (progressie maak je geleidelijk en niet in een keer)
– kwaliteit boven kwantiteit (niet eindeloos km’s trainen maar er voor zorgen dat je zo efficiënt mogelijk beweegt)
– veel variatie in je training (je moet steeds je lichaam weer verrassen met nieuwe trainingsprikkels)

Back To Top